dimecres, 10 de desembre del 2008

Esmorzar de teletreballadors

18 teletreballadors emorzen plegats, es coneixen i intercanvien coneixement.

Aquest matí uns quants teletreballdors del Pallars Sobirà han esmorzat plegats a l'Hotel Pessets per coneixer-se, intercanviar coneixements i experiència.

En total han sigut 18 teletreballadors que es dediquen a camps ben diferents: informàtica, lletres, distribució, desenvolupament economic, energies renovables, medi ambient, fauna, webs, formació online, il·lustració, disseny gràfic, forestal, turisme rural i periodisme.

La majoria d'ells són autònoms, però també n'hi havia un que està contractat per una empresa.

Cada un dels teletreballadors s'ha presentat, ha explicat en què consisteix la seua activitat i ha destacat un punt fort i un punt dèbil de la seua feina.

Hi ha hagut aspectes que per uns era algo positiu i per d'altres negatiu, com pot ser el fet de poder-se fer l'horari un mateix, de ser el teu propi cap, d'estar a casa, la relació amb els altres per la xarxa.

Com a problemes generals s'ha destacat els greus problemes d'infraestructura de telecomunicacions que hi ha a la comarca (internet, telefonia mòbil...)

I com a avantatges per a tothom era el fet de poder viure a la zona que s'ha triat, tant pels que són pallaresos de naixement com pels que ho són d'adopció, i el poder compaginar el teletreball amb d'altres activitats més lúdiques.

Un altra aspecte que ha sortit espontaneament, que no estava previst, ha estat el paper que té el telecentre en la feina i el dia a dia dels teletreballadors. El telecentre és un punt de referència tecnològic per tots els teletreballadors i valoren molt positivament la formació que s'organitza i el grau de sociabilització que representa al trobar altra gent amb condicions laborals similars.

En general hi ha hagut la demanda de tornar a repetir una trobada similar i la organització d'un curs de gestió d'empresa, però dedicat directament als teletreballadors.

1 comentari:

  1. Va ser molt agradable el esmorzar, i molt interessant escoltar les experiències de tanta gent per la qual Internet (i el Telecentre per a molts d’ells) fa possible una vida laboral a la comarca.

    ResponElimina